27 September 2011

Little coat and caps for girls / Takki ja pipot tytöille

Tässä nyt kuvaa siitä kevyttoppatakista jonka tein esikoiselle. Kaavat Ottobre 04/2009 ja malli Sparrow kevyttoppatakki. Piirsin kaavat koossa 92cm ja pituudet koossa 110cm, tuli oikein sopiva takki hoikalle tytölle ja kasvuvaraakin on mukavasti. Kangas on sadetta pitävää kevyttä ulkoilukangasta ja vuorena ohut tikkivuori. Heijastinnauhasta leikkasin ja ompelin sydämiä sinne tänne.
 Tein tapojeni vastaisen poikkeuksen eli ostin 100% keinokuitulankaa koska tytär siitä niin piti. Hinta oli kyllä mielestäni tälläiselle täysin keinokuituiselle langalle aika suolainen, olkoonkin että siinä on noita paljetteja. Ensimmäisestä piposta tuli liian pieni vielä monen purkamisen ja uudelleen aloittamisen jälkeen, mutta annoin olla kun huomasin että se oli juuri passeli kuopuksen päähän. Villalankaan tottuneena luulin että neule joustaa paljon ja siksi loin aina niin vähän silmukoita. Alhamdulillaah näistä tuli ihan kivat ja lankakin riitti juuri eli yhdestä kerästä jäi pipojen jälkeen pieni 11g:n nöttönen jäljelle.
 Malli: Oma, Koko: pienemmässä pipossa 56 silmukkaa, isommassa 64 silmukkaa, Lanka: Novita Kide, Menekki: pieneen 39g, isoon 48g, Puikot: 6mm KnitPro Acrylic Flair sukkapuikot

6 comments:

 1. Niin se vaan on, että pikkutytöt on pieniä prinsessoita ja tykkää juuri tuollaisesta kimaltavasta ja vaaleanpunaisesta :)

  ReplyDelete
 2. Oih, ihanat hattarapipot ja takki <3

  T: SNY

  ReplyDelete
 3. Simpura: Totta :)Onkin ollut melko vaaleanpuna-painotteinen kausi käsitöiden suhteen kun tytöille tekee!

  Sny: Kiitos! Hattarapipot, olipas osuvasti sanottu, enpä olisi itse keksinyt :)

  ReplyDelete
 4. Ihana takki ja kauniit pipot ovat varmastikkin prinsessojen mieleen!

  ReplyDelete
 5. notto: Kiitos!

  Minnariitta: Kiitoksia :)

  ReplyDelete