23 September 2011

From my secret pal / Syksyn ensimmäinen SNY paketti

Innolla lähdin taas syksyn Salaiseen neuleystävään mukaan, olen ollut mukana parilla aikaisemmallakin kierroksella ja todella mukavaa on ollut. Minusta on niin mukavaa miettiä mistä ystävä pitäisi ja koota paketteja ja muistamisia niistä. Tätä pakettia olen odotellut kärsivällisenä mutta innostuneena ja tänään postiluukku sitten kolahti lupaavasti. Paketista paljastui seuraavaa:
Käsinvärjättyä Reilun Kaupan lankaa Manos Lace (70% baby alpaca, 25% silkki, 5% cashmere) upeassa värissä jolle kuva ei anna oikeutta. Tämä lanka on aivan ihanaa, uusi tuttavuus jota olen katsellut mutten raaskinut vielä ostaa. Täytyy sanoa että Sny:ni on osunut ihan nappiin tämän langan kanssa ja värikin on niin mieleeni, minulla ei yhtään tämän sävyistä lankaa ole ollut ennen. Pitääkin alkaa katsella langalle sopivaa mallia kirjoistani ja Ravelrystä. Lisäksi mukana oli kaksi ihanan tuoksuista kynttilää ja kaunis syksyinen kortti. Hienosti koottu ja ilahduttava paketti, lämpimät kiitokset SNY:ni!

Neulerintamalla on tällä ja edellisellä viikolla ollut melko hiljaista, sitkeä syysflunssa on vieraillut koko perheessä mutta alhamdulillah voimme nyt paremmin. Minä kaivoin vaihteeksi ompelukoneen esille. Esikoiselle tuli ommeltua kevyttoppatakki koleisiin syyspäiviin ja aika kiva siitä tulikin, ihan yllätyin sillä hieman epäilin että menee metsään kun soveltelin kaavoja. Laitan kuvaa kunhan saan muutaman puuttuvan napin ommeltua. Tekisi mieli ommella useammin,mutta olen huomannut ettei pallomaha ja selkä tykkää yhtään kaavojen piirtämisestä ja kankaiden leikkuusta, koska niitä seuraa aina melkoiset supistelut ja iskiaskivut eikä illalla ja parina seuraavana päivänä voi sitten tehdä oikein mitään. Sen sijaan vanha ompelutuolini onkin varsin mukava istua, mutta vaikea on ommella ilman kaavoja ja kankaita :D

Takin kaveriksi piti sitten miettiä uutta pipoa ja sellainen on nyt vaiheessa. Kunhan saan ne valmiiksi niin inshallah pääsen jatkamaan Laminaria-huivia jota neulon Drops Alpacasta anopilleni. Tuo on mukava malli neuloa ja pidän tuosta Alpaca-langasta todella paljon. Olen muutenkin huomannut että Dropsin langat ovat edullisemman lankaluokan langoista ihan ehdottomia suosikkejani sillä arvostan laatua ja monipuolista valikoimaa.

7 comments:

 1. Ihanan näköistä lankaa :)

  Harmillisia nuo syysflunssat :(

  ReplyDelete
 2. Vai että reilun kaupan lankaakin on olemassa, ooo! Näyttää tosi herkulliselta :)

  ReplyDelete
 3. Mukava lukea, että lanka miellytti sinua. Käsiin se tuntuu ainakin ihanalta! Toivottavasti keksit siitä jotain kivaa itsellesi.

  T: SNY:si

  ReplyDelete
 4. Simpura: Kiitos! Näin lapsiperheessä se menee yleensä niin että kun yhdellä flussa helpottaa niin toisella alkaa jne :)

  Susi: Joo itse langan vyötteessä ei Fair Tradesta mainita, mutta valmistajan sivuilta löytyy. Minusta on ihanaa että voimme tukea käsityöläisiä ja näin ollen heillä on mahdollisuus jatkaa arvokkaita kädentaitojaan ja saada elantoa :)

  SNY: Kiitokset sinulle, olen kyllä lankaan aivan ihastunut ja varmasti tästä joku ihana huivi tulee itselleni, jos luoja niin suo. Täytyy vain malttaa hetki ensin kaikkien keskeneräisten töiden parissa :)

  ReplyDelete
 5. Tuo lanka vaikuttaa kyllä kaikin puolin ihanalta, mutta että vielä Reilun kaupan lankaa, sen täytyy olla ihanaa :) Kiitos vierailusta blogissani :)

  ReplyDelete
 6. Oikeen tunnen pehmeyden langastasi! Tosi ihana paketti!

  ReplyDelete