25 October 2011

Wool Diaper Cover / Pikku villikset

Niin blogissa kuin käsityörintamalla on ollut viimeaikoina hiljaiseloa. Aika on kulunut nopeaan lasten kanssa touhutessa ja kaappeja siivotessa. Meillä on muutto viikon päästä Inshallah, ja olen käynyt kaappi kerrallaan vaatteita, lankoja ja käsitötarvikkeita läpi säästäen vain sellaiset mitä oikeasti tarvitsemme. Mieskin ilahtui kun sain kaikki neulelangat siististi mahtumaan sellaisiin pahvisiin kannellisiin säilytyslaatikoihin - hyvästi epämääräiset muovikassit yms nyssykät! Tykkään kyllä että lankoja on jonkin verran kotona ettei tarvitse aina lankakaupan kautta käydä, kun joku huomaa tarvitsevansa lapasia tai muuta tarpeellista.

Tällaiset pikkuiset pöksyt valmistuivat viime viikolla:
Malli: Tiuhtis-villikset, Koko: muokattu Premie-kokoon, Lanka: Schoppel Wolle Reggae Ombre värissä Indian Summer, Menekki: 48g, Puikot: 3,5mm KnitPro Symhonie  ja 4,5mm ruusupuiset sukkapuikot

Näiden neulomisessa meni luvattoman pitkä tovi, lopetin laskemisen viidennen purkukerran jälkeen mutta tulipahan viimein valmista. Halusin oppia tekemään nuo takapuolen korotuskerrokset siististi, ilman että sivuille tulee `reikiä´ ja opin myös uuden tavan ommella tuon haarasauman, tapa jota tässä on käytetty on Kitchener`s Stitch (mikähän tämä muuten mahtaa olla Suomeksi?)  eikä haarasta todellakaan näe että siinä on sauma, ei edes nurjalta joten nerokas tapa todella, täytyy sanoa :)

Tiuhtisten pienin koko oli NB, mutta tein varmuuden vuoksi Premie-kokoiset pitkälahkeiset jos näille tulee taas tarvetta. Loin 60 silmukkaa, takapuolen korotuskerroksia on 3 ja haarakiilan lisäyskerroksia 5. Lahkeenpituus 8cm. Neuloin toista kertaa tästä langasta ja pidän siitä todella, todella paljon. Neulomistuntumaltaan ihanaa, helppo myös purkaa ja mitkä värit Mashallah! Eikä nyppyynny käytössäkään paljoa ja tulee pitävät villavaippahousut. Selailin netistä että ainakin Muksuaittassa oli monta muutakin ihanaa väriä, kuten Intialainen Roosa eli Indisch Rosa. Monia muitakin lankoja haluaisin kokeilla kuten luomumerinoa, Cascade 220 Woolia ja Pantonsia. Muutenkin tekisi nyt mieli vain neuloa villavaippahousuja ja onhan niille akuutti tarvekin kun sekä kuopukselle että tälle masuasukille pitäisi tehdä monet. Ja vaippoja ommella :) Musta on vain niin ihanaa käyttää kestovaippoja lapsilla, kun siinä säästyy niin lapsen iho, luonto kuin rahaakin ja kun itse tekee niin vielä parempi. On mukavaa kääriä vauva luonnonmukaiseen ja rakkaudella valmistettuun vaippaan :)
Jaksoikohan kukaan näin pitkälle edes lukea, mulla on taas se vaihe raskaudesta kun ajatukset pyörii vain vauvan (ja vaippojen) ympärillä :D Pyydän siskoja tekemään Dua´a jotta tämä pienokainen malttaisi vielä vatsassa vähän turvallisemmille viikoille.

4 comments:

 1. Ihanat villikset, kyll kaipaankin villapöksyjen pitäjää, ois niin kiva jälleen neuloa pikkuisia pöksyjä! :)

  ReplyDelete
 2. Ihanan väriset!

  Kertakäyttövaippojen käyttäjät jäävät paitsi jostain aivan ihasta vaiheesta odotusaikana: pikkuvaippojen hypistelystä.

  Olen pahoillani, lokakuun paketistasi taisi jäädä kortti työpöydälleni. Se nimetön paketti on siis minulta :).

  T: SNYsi

  ReplyDelete
 3. Minnariitta: Kiitos! Pieniä pöksyjä on mukava neuloa :)

  Simpura: Kiitoksia :)

  SNY: Samaa mieltä, kertakäyttövaippojen käyttäjät jäävät paljosta paitsi, myös siitä ilosta neuloa ja ommella vaippoja lapsukaiselle :)

  ReplyDelete