10 September 2011

Socks to my mum and dad / Sukat äidilleni ja isälleni

 Sain viimein valmiiksi sukat isälleni ja äidilleni. Isäni sukat ovat tosin olleet valmiina jo toista viikkoa mutta nyt viimein muistin ottaa kuvan kun sää oli kaunis. Sukat ovat kokoa 46 mutta resorissa on 8 silmukkaa vähemmän. Jostain syystä resoreillani on tapana tulla valtaviksi ja löysiksi joten useimmiten minun on vähennettävä silmukoita tai neulottava reilusti pienemmillä puikoilla.
Äitini sukkiin löysin mallin Talvikki Ulla-neuleesta. Tein jonkin verran muutoksia mm. ohjeessa oli luotu 64 silmukkaa mutta minä tein 56 silmukalla. Pitsi oli erittäin helppo tehdä eikä vaatinut kaavion seuraamista ollenkaan. Se on myös joustavaa resorin tapaan joten se toimii erittäin hyvin sukissa. Varsi olisi ollut parempi jos pitsiä olisi ollut kauttaaltaan ympäri varren.
Näitä sukkia oli mukava neuloa, teen mielelläni pitsiä, palmikkoa tai raitaa. Yksiväristen sileiden sukkien neulominen onkin paljon tylsempää.

I finally finished socks for my parents. I finished my dad´s socks already almost two weeks ago but now i finally remembered to take a picture when the weather was nice. They are size 46 but I did cast on 8 stitches less for the cuff. For some reason when I´m knitting a rib it is becomes huge and very loose, so I have to use much smaller needles or cast on less stitches for cuff. 
The pattern I used for my mum´s socks is Talvikki but I made some changes. In pattern was originally used 64 st for cast on but I used 56 st all the way. The lace was very easy to do and no need to follow the chart at all. It´s also stretchy like rib so it works well on socks. I think it would be better if I would have used this lace all around of cuff and not only in front.

I enjoyed knitting these socks, it is more interesting to knit lace, cable or stripes than plain solid socks.
Malli: Novita perussukka, Koko: 46, Lanka: 7 veljestä t.vihreä ja t.ruskea, Puikot: 3,5mm Addi bambu sukkapuikot

Pattern: Novita basic sock, Size: 46, Yarn: Novita 7 veljestä dark green and dark brown, Needles: 3,5mm Addi bamboo douple pointed needles


Malli: Talvikki, Koko: 40, Lanka: Novita Nalle (Kool Aidilla värjätty), Puikot: 3mm 15cm KnitPro Symphonie sukkapuikot

Pattern: TalvikkiSize: 40, Yarn: Novita Nalle (handpainted with Kool Aid), Needles: 3mm 15cm KnitPro Symphonie sukkapuikot

3 comments:

 1. Nuo Talvikit ovat kyllä kauniit ja väri niin raikas. Tuo Kool Aid kiinnostaa, olen siihen törmännyt muissakin yhteyksissä. Itse olen värjäillyt vai kasviväreillä, mutta tuo laajentaisi palettia hurjasti.

  ReplyDelete
 2. Ihanan raikkaita nuo sinun koolauksesi. Piristystä tulevaan tarveen varmasti äidillesi (ja isällesikin) noin kauniit sukat.

  Aletaan elää jännittäviä aikoja, ensimmäinen SNY-lähetys on kohta matkalla...

  SNY:si

  ReplyDelete
 3. Aarnilintu: Kiitos :) Koolaus on hauskaa ja helppoa, täältä löytyy myös kivat ohjeet: http://ilunduuni.vuodatus.net/page/koolausopas

  SNY: Kiitos! Kyllä äiti ja isä ilahtuivat, laitoin sukat postissa tulemaan ihan yllätyksenä ja mieluinen yllätys olikin :)
  Voi minua jo ihan jännittää, mitenkähän maltan odottaa lähetystä saapuvaksi!

  ReplyDelete