27 September 2011

Little coat and caps for girls / Takki ja pipot tytöille

Tässä nyt kuvaa siitä kevyttoppatakista jonka tein esikoiselle. Kaavat Ottobre 04/2009 ja malli Sparrow kevyttoppatakki. Piirsin kaavat koossa 92cm ja pituudet koossa 110cm, tuli oikein sopiva takki hoikalle tytölle ja kasvuvaraakin on mukavasti. Kangas on sadetta pitävää kevyttä ulkoilukangasta ja vuorena ohut tikkivuori. Heijastinnauhasta leikkasin ja ompelin sydämiä sinne tänne.
 Tein tapojeni vastaisen poikkeuksen eli ostin 100% keinokuitulankaa koska tytär siitä niin piti. Hinta oli kyllä mielestäni tälläiselle täysin keinokuituiselle langalle aika suolainen, olkoonkin että siinä on noita paljetteja. Ensimmäisestä piposta tuli liian pieni vielä monen purkamisen ja uudelleen aloittamisen jälkeen, mutta annoin olla kun huomasin että se oli juuri passeli kuopuksen päähän. Villalankaan tottuneena luulin että neule joustaa paljon ja siksi loin aina niin vähän silmukoita. Alhamdulillaah näistä tuli ihan kivat ja lankakin riitti juuri eli yhdestä kerästä jäi pipojen jälkeen pieni 11g:n nöttönen jäljelle.
 Malli: Oma, Koko: pienemmässä pipossa 56 silmukkaa, isommassa 64 silmukkaa, Lanka: Novita Kide, Menekki: pieneen 39g, isoon 48g, Puikot: 6mm KnitPro Acrylic Flair sukkapuikot

23 September 2011

From my secret pal / Syksyn ensimmäinen SNY paketti

Innolla lähdin taas syksyn Salaiseen neuleystävään mukaan, olen ollut mukana parilla aikaisemmallakin kierroksella ja todella mukavaa on ollut. Minusta on niin mukavaa miettiä mistä ystävä pitäisi ja koota paketteja ja muistamisia niistä. Tätä pakettia olen odotellut kärsivällisenä mutta innostuneena ja tänään postiluukku sitten kolahti lupaavasti. Paketista paljastui seuraavaa:
Käsinvärjättyä Reilun Kaupan lankaa Manos Lace (70% baby alpaca, 25% silkki, 5% cashmere) upeassa värissä jolle kuva ei anna oikeutta. Tämä lanka on aivan ihanaa, uusi tuttavuus jota olen katsellut mutten raaskinut vielä ostaa. Täytyy sanoa että Sny:ni on osunut ihan nappiin tämän langan kanssa ja värikin on niin mieleeni, minulla ei yhtään tämän sävyistä lankaa ole ollut ennen. Pitääkin alkaa katsella langalle sopivaa mallia kirjoistani ja Ravelrystä. Lisäksi mukana oli kaksi ihanan tuoksuista kynttilää ja kaunis syksyinen kortti. Hienosti koottu ja ilahduttava paketti, lämpimät kiitokset SNY:ni!

Neulerintamalla on tällä ja edellisellä viikolla ollut melko hiljaista, sitkeä syysflunssa on vieraillut koko perheessä mutta alhamdulillah voimme nyt paremmin. Minä kaivoin vaihteeksi ompelukoneen esille. Esikoiselle tuli ommeltua kevyttoppatakki koleisiin syyspäiviin ja aika kiva siitä tulikin, ihan yllätyin sillä hieman epäilin että menee metsään kun soveltelin kaavoja. Laitan kuvaa kunhan saan muutaman puuttuvan napin ommeltua. Tekisi mieli ommella useammin,mutta olen huomannut ettei pallomaha ja selkä tykkää yhtään kaavojen piirtämisestä ja kankaiden leikkuusta, koska niitä seuraa aina melkoiset supistelut ja iskiaskivut eikä illalla ja parina seuraavana päivänä voi sitten tehdä oikein mitään. Sen sijaan vanha ompelutuolini onkin varsin mukava istua, mutta vaikea on ommella ilman kaavoja ja kankaita :D

Takin kaveriksi piti sitten miettiä uutta pipoa ja sellainen on nyt vaiheessa. Kunhan saan ne valmiiksi niin inshallah pääsen jatkamaan Laminaria-huivia jota neulon Drops Alpacasta anopilleni. Tuo on mukava malli neuloa ja pidän tuosta Alpaca-langasta todella paljon. Olen muutenkin huomannut että Dropsin langat ovat edullisemman lankaluokan langoista ihan ehdottomia suosikkejani sillä arvostan laatua ja monipuolista valikoimaa.

Socks and trivet / Sukkia ja pannunalunen

Viikko sitten valmistuneita: Vauvan sukat jostain hyvin marinoituneesta pehmeästä vauvalangasta, nämä valmistuivat jo viikko sitten mutta nyt sain kuvaakin otettua joten tulevat tämän kuluvan viikon saldoon. Neulottu marttojen vauvasukan ohjeella koossa 70cm. Toinen pari aikuiselle koko noin 37 ja ihan perussukkaa 7 veljeksestä siis. Ensimmäisen kerran raidoitin kolmella värillä sekä jatkoin joustineuletta myös sukan päälliosaan. Kumma kyllä näistä tuli jotenkin kippurat... Huomasin vasta työn aloitettuani että tummanharmaa lanka olikin ilmeisesti jotain muuta kuin seiskaveikkaa, sillä se oli hieman ohuempaa. Nämä molemmat menevät hyväntekeväisyyteen Pohjois-Irakiin.
Malli: Marttojen vauvasukka, Lanka: joku vanha vauvalanka, Koko: 70cm, Menekki: 14g, Puikot: 3mm ja 3,25mm KnitPro Symhonie 15cm sukkapuikot
Malli: Perussukka, Lanka: Novita 7 veljestä, Koko: noin 37, Menekki:76g, Puikot: 3mm 15cm Knitpro Symphonie sukkapuikot ja 3,5mm Addi Bambu sukkapuikot

Välipalatyönä virkattu pannunalunen seiskaveikan jämistä. Tästä tuli ihan hauska joten näitä voisi tehdä useampiakin.Tämä menee anopille :)


Malli: Omasta päästä, Lanka: Novita 7 veljestä, Menekki: 52g, Koukku: 5mm Novita muovinen

10 September 2011

Socks to my mum and dad / Sukat äidilleni ja isälleni

 Sain viimein valmiiksi sukat isälleni ja äidilleni. Isäni sukat ovat tosin olleet valmiina jo toista viikkoa mutta nyt viimein muistin ottaa kuvan kun sää oli kaunis. Sukat ovat kokoa 46 mutta resorissa on 8 silmukkaa vähemmän. Jostain syystä resoreillani on tapana tulla valtaviksi ja löysiksi joten useimmiten minun on vähennettävä silmukoita tai neulottava reilusti pienemmillä puikoilla.
Äitini sukkiin löysin mallin Talvikki Ulla-neuleesta. Tein jonkin verran muutoksia mm. ohjeessa oli luotu 64 silmukkaa mutta minä tein 56 silmukalla. Pitsi oli erittäin helppo tehdä eikä vaatinut kaavion seuraamista ollenkaan. Se on myös joustavaa resorin tapaan joten se toimii erittäin hyvin sukissa. Varsi olisi ollut parempi jos pitsiä olisi ollut kauttaaltaan ympäri varren.
Näitä sukkia oli mukava neuloa, teen mielelläni pitsiä, palmikkoa tai raitaa. Yksiväristen sileiden sukkien neulominen onkin paljon tylsempää.

I finally finished socks for my parents. I finished my dad´s socks already almost two weeks ago but now i finally remembered to take a picture when the weather was nice. They are size 46 but I did cast on 8 stitches less for the cuff. For some reason when I´m knitting a rib it is becomes huge and very loose, so I have to use much smaller needles or cast on less stitches for cuff. 
The pattern I used for my mum´s socks is Talvikki but I made some changes. In pattern was originally used 64 st for cast on but I used 56 st all the way. The lace was very easy to do and no need to follow the chart at all. It´s also stretchy like rib so it works well on socks. I think it would be better if I would have used this lace all around of cuff and not only in front.

I enjoyed knitting these socks, it is more interesting to knit lace, cable or stripes than plain solid socks.
Malli: Novita perussukka, Koko: 46, Lanka: 7 veljestä t.vihreä ja t.ruskea, Puikot: 3,5mm Addi bambu sukkapuikot

Pattern: Novita basic sock, Size: 46, Yarn: Novita 7 veljestä dark green and dark brown, Needles: 3,5mm Addi bamboo douple pointed needles


Malli: Talvikki, Koko: 40, Lanka: Novita Nalle (Kool Aidilla värjätty), Puikot: 3mm 15cm KnitPro Symphonie sukkapuikot

Pattern: TalvikkiSize: 40, Yarn: Novita Nalle (handpainted with Kool Aid), Needles: 3mm 15cm KnitPro Symphonie sukkapuikot